Domácí sýr s bylinkami a kousky salámu

Recepty, Sýry

Suroviny

600 ml plnotučného mléka
200 g zakysané smetany
2 vejce
sůl podle chuti
bylinky - dala jsem pažitku, petrželku a libeček
salám - měla jsem jen trvanlivý Herkules
špetka kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme. Ve smetaně pořádně rozšleháme vejce, sůl a kurkumu. Směs vlijeme do vařícího mléka, s mícháním vaříme asi pět minut, až se mléko vysráží.

  2. Necháme trochu zchladnout a vmícháme nadrobno nakrájený salám a bylinky. Vše přelijeme přes cedník a necháme sýr na cedníku vykapat.

  3. Uložíme na pár hodin do lednice. Syrovátku nevyléváme, je ochucená a vhodná na pití. Sýr po ztuhnutí je malinko hrudkovitý, ale výborně se krájí a je chutný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!