Domácí švestkový džus

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

švestky
celá skořice
hřebíček
Na 1 kg švestkového protlaku:
180 g cukru
3 g kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované švestky zalijeme vodou a rozvaříme. Rozmixujeme a vzniklý protlak odvážíme - podle jeho hmotnosti pak přidáme úměrně cukru a kyseliny citronové.

  2. Ten, kdo má rád voňavé koření, přidá do rozvářejících se švestek i kousek skořice a pár hřebíčků - svázané v gázovém uzlíčku. Před rozmixováním pak pytlíček vyjmeme. Další postup je stejný.

  3. Hotový džus dáme do zavařovacích sklenic a zavaříme (80°C/30 minut), po otevření pak ředíme vodou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!