Domácí sušené krekry

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 šálku kešu
1/2 šálku mandlí
1-2 lžičky rozmarýnu
7 lžiček lahůdkového droždí (kořenící směs)
2-3 lžíce chia semínek (ve vodě nabobtnalých)
1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Kešu a mandle rozmixujeme na jemnou mouku, přidáme do ní rozmarýn, droždí, sůl a promícháme.

  2. Mezitím si připravíme chia semínka. Dvě až tři lžíce semínek zalijeme tak šesti lžícemi vody a počkáme až vsáknou veškerou tekutinu – v průběhu několikrát promícháme. Až jsou chia hotové, přidáme je k suché směsi a vytvarujeme těsto (pokud by bylo moc suché, přidejte vodu).

  3. Těsto rozválíme, nakrájíme na krekry (můžeme i propíchat vidličkou, aby vypadaly věrohodněji a lépe se prosušily) a sušíme v sušičce asi 5 hodin (zkrátka do doby, než budou zcela suché).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!