Domácí sekaná - jemná

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g mletého vepřového masa
200 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
majoránka dle chuti
3 vejce
kmín
22 g soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vše, mimo kmínu, zamícháme, ještě projedeme ponorným mixérem, dáme do hnětače a pořádně uhněteme.

  2. Vytvoříme šišku, kterou posypeme kmínem, dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi hodinu. V průběhu pečení poléváme vypekem.

  3. Po upečení ji zabalíme do alobalu, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na plátky. Pokud nemáte hovězí, tak dáte 1 kg vepřového masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!