Domácí rybí karbenátky

Recepty, Ryby

Suroviny

Ryby (karas, cejn)
mleté maso mix
vejce
drcený kmín
sůl
pepř
majoránka
drcený česnek
koření na ryby
Strouhanka
olej
ocet
Deko

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku. Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane nějaká ta kostička - v nálevu se dokonale rozloží a ve finále žádnou nenajdete.

  2. Na 2 kg ryb dávám 1 kg masové směsi na karbenátky, 2 vejce.

  3. Namleté ryby smícháme s masovou směsí, vejcem a ostatním kořením. Dosolit dle chuti.

  4. Z připravené směsi dělám kuličky, šulky, nebo karbenátky, které obalím ve strouhance a usmažím ve fritovacím hrnci.

  5. Nechám vychladnout a mezitím si připravím nálev - podle návodu z Deka (jako nálev na okurky).

  6. Do vymytých sklenic na zašroubování skládám vychladlé karbenátky, zaleju horkým nálevem tak, aby karbenátky byly ponořené, pevně uzavřu víčko a otočím dnem nahoru. Takto otočené nechám do vychladnutí.

  7. Karbenátky se nechají 3 - 4 týdny uležet ve spíži a pak už můžete hodovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!