Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
mražený listový špenát
1 smetana ke šlehání
1 malá cibule
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř
koření na kuřecí maso dle chuti (domácí grilovací apod.)
Na noky:
3 větší brambory (velikosti sevřené pěsti)
1 vejce
sůl
2 hrsti hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi můžeme koupit hotové, ale chuť domácích noků stojí za trochu práce. Poměr brambor a mouky by měl být v množství 3:1. Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka (vařím v páře v mvt 2x5 minut). Ještě horké brambory důkladně rozmačkáme, propasírujeme nebo 2x umeleme. Zatím dáme vařit vodu.

  2. Do vlahých brambor rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a 1 hrst mouky. Promícháme, přendáme na pracovní desku a dle potřeby přidáme mouku, část necháme na podsypání. Pracujeme rychle, dlouhým zpracováváním těsto řídne. Těsto nesmí být řídké, ale ani tuhé, zkusíme udělat kuličku a povařit. Pokud drží tvar, můžeme vytvořit noky. Uděláme z těsta váleček, silný asi jako palec a nakrájíme asi 1 cm široké špalíčky - ihned je vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme 2 minuty buď jenom nakrájené špalíčky nebo si můžeme trochu pohrát a lehkým poválením po vidličce je dozdobit.

  3. Rozpálíme wok, přidáme olej a na něm orestujeme ze všech stran osolená a okořeněná kuřecí prsa, nakrájená na kostky. Přidáme nasekanou cibuli, necháme změknout a vložíme válečky špenátu. Stačí polovina balení. Za občasného míchání podusíme, přidáme česnek, promícháme a zalijeme smetanou. Při mírné teplotě, opět za občasného míchání, zvolna vaříme do požadované hustoty. Do hotové omáčky lehce vmícháme noky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!