Domácí nakládaný zázvor k sushi

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g čerstvého zázvoru
100 ml rýžového octa
100 g cukru
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jste měli štěstí a koupili mladý zázvor, měl by jít loupat pomocí škrabky na brambory. Zkusit ale můžete i škrábání kávovou lžičkou, kterou oloupete i ten nejhrbolatější zázvor.

  2. Oloupaný zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky povaříme asi půl minuty ve vroucí vodě a necháme okapat. Zatím si zahřejeme směs rýžového octa (rýžová ocet nebo hotový zázvor zakoupíte na chefshop.cz), cukru a soli. Pozor, tuto směs nevaříme! Zahříváme ji jen do té doby, dokud se nerozpustí sůl a cukr.

  3. Plátky uvařeného zázvoru dáme do misky nebo zavařovací sklenice a zalijeme octovým nálevem. Necháme vychladnout, ideálně odležet během noci v chladničce. Takto naložený zázvor na sushi by vám měl vydržet v chladu až několik týdnů.",


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!