Domácí meruňkový džem Dr.Oetker

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg vypeckovaných a umytých meruněk
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr.Oetker
500 g cukru
1 KL kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozmixujeme meruňky a přidáme kyselinu citronovou. Obsah sáčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

  2. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!