Domácí Maki Sushi

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g rýže Sushi
750 ml vody
Zálivka:
120 ml rýžového octu
20 g soli
120 g cukru
Různé možnosti, čím se dá sushi plnit:
250 g lososu (= cca 5 rolek)
250 g tuňáka
2 avokáda
rukola
Philladelphia sýr
sojová omáčka
Wasabi
různé dresinky
okurka
Majonéza Kewpie

Postup přípravy receptu

  1. Rýži nejprve propereme ve studené vodě, vícekrát - nejdéle však ale 4 minuty. Následně přilijeme vodu (množství podle toho, co se píše na obalu rýže) a přivedeme k varu. Jakmile rýže vaří, snížíme teplotu a zavřeme pokličkou. Vaříme cca 20 minut, dokud se voda nevyvaří. Poté odstavíme hrnec a necháme ještě 10 minut odležet.

  2. V tomto čase připravíme zálivku. Smícháme 120 ml rýžového octu, 20 g soli a 120 g cukru. Aby cukr nedělal hrudky, můžeme zálivku trochu zahřát, potom se cukr lépe rozpustí.

  3. Rýži přendáme do dřevěné misky a dřevěnou vařečkou obracíme, aby lépe vychladla. Pomalu vléváme zálivku (ne na jedno místo). Necháme vychladnout.

  4. Poté plníme rolky (pomocí vody s citrónem rýže vůbec nelepí). Rolujeme rolky (potřené trochou Wasabi), které zabalíme do folie a necháme ještě v lednici cca 1 hod. odležet. Skvělou inspirací pro rolování mi bylo video na YouTube, jehož odkaz jsem přidala do poznámky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!