Domácí koblížky, výborné

Recepty, Moučníky

Suroviny

50 dkg (500 g) - hladké mouky
12,5 dkg (125 g) brambor
6 dkg (60 g) rozpuštěného másla
2 žloutky
250 ml mléka
sůl (půl kávové lžičky)
rum dle chuti
6 dkg (60 g) krystalového cukru
1 droždí (42 g)

Postup přípravy receptu

  1. Jako první uvaříme brambory ve slupce, případě jeden větší brambor o výše uvedené hmotnosti a necháme vychladnout.

  2. Uděláme kvásek - rozdrobíme si do hrníčku droždí a nasypeme cukr. Vařečkou mícháme do rozpuštění (cca minuta).

  3. Nachystáme všechny ingredience, nastrouháme do nich brambor, přidáme rozpuštěný kvásek, vypracujeme těsto a necháme kynout zhruba hodinku a půl.

  4. Můj způsob plnění je ten, že těsto rozválím na plát, doprostřed mnou naznačeného kolečka dám marmeládu či povidla, těsto přes něj přetáhnu a vykrojím skleničkou. Vznikají rovnou plné uzavřená kolečka.

  5. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritovacím hrnci, cca 3 minuty z každé strany dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!