Domácí kečup
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg rajčat
- 25 dkg neloupaných jablek
- 25 dkg cibule
- 1 lžíci soli
- 125 ml octa
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžíce pálivé papriky (nebo 1 feferonku)
- 5 hřebíčků
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 150 g cukru
Postup Domácí kečup
Postup přípravy receptu
-
Umytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, nového koření, pepřem a vaříme 1 1/2 hodiny.
Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší. Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic.
Pokud ho někdo používá málo, tak si kečup může i sterilizovat, aby vydržel déle.