Domácí jahodový sirup

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 kg čerstvých jahod
3 kg cukru
40 g kyseliny citrónové
1 skořice
1 citrón
1 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme směs vařit. Po rozvaření jahod ještě směs rozmixujeme ručním mixérem. Přecedíme přes jemný cedník tak, aby jsme neměli ve šťávě kousky.

  2. Odvážíme, kolik máme čisté šťávy. Vrátíme zpět na plotnu a přidáme cukr. Na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru. Vaříme jen do rozpuštění cukru, ať z toho nemáme marmeládu.

  3. Nalijeme do láhví a ještě za tepla zavíčkujeme. Necháme zchladnout a pak teprve přemístíme do lednice či do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!