Domácí hamburger vepřový

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masová směs: 500 g mletého vepřového masa
sůl
pepř
voda (trocha - cca 3-4 lžíce)
K tomu: 6x houska hamburgerová
(náplň) ledový salát
rajče
okurka
cibule
sýr Madeland
Dresing: majonéza
kečup
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi si rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a omočenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran.

  2. Mezitím si připravíme housky. Housky rozřízneme na půl vodorovně (už většinou tak bývají při koupi). Ve výpeku opečeme ze 4 housek vnitřní půlky (ty co přijdou do styku s náplní). Dvěma zbylým houskám seřízneme z půlek vnější strany a opečeme z obou stran.

  3. Dresing si vyrobíme z: 4 lžíce majonézy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu.

  4. Množství na všechny burgery je na nás - někdo to rád mokřejší. Kompletujeme jako v Mc Donaldovi Big Mac. Z obou stran opečená půlka housky jde do prostředka burgeru. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!