Domácí hamburger vepřový
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Masová směs: 500 g mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
- voda (trocha - cca 3-4 lžíce)
- K tomu: 6x houska hamburgerová
- (náplň) ledový salát
- rajče
- okurka
- cibule
- sýr Madeland
- Dresing: majonéza
- kečup
- hořčice
Postup Domácí hamburger vepřový
Postup přípravy receptu
-
Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi si rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a omočenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran.
Mezitím si připravíme housky. Housky rozřízneme na půl vodorovně (už většinou tak bývají při koupi). Ve výpeku opečeme ze 4 housek vnitřní půlky (ty co přijdou do styku s náplní). Dvěma zbylým houskám seřízneme z půlek vnější strany a opečeme z obou stran.
Dresing si vyrobíme z: 4 lžíce majonézy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu.
Množství na všechny burgery je na nás - někdo to rád mokřejší. Kompletujeme jako v Mc Donaldovi Big Mac. Z obou stran opečená půlka housky jde do prostředka burgeru. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.