Domácí chléb v římském hrnci

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 ml mléka
200 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 lžíčka cukru
2 lžíčky soli
350 g hladké mouky
200 g žitné mouky
1/3 kostky droždí (kostka 42g, 1/3=14g)
kmín dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3hodiny.

  2. Vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné vyklopení, nechám ještě 30 minut vykynout a dám do trouby.

  3. Zapnu, peču na 170°C cca 45 minut. Římský hrnec klasicky namočit, peče se přiklopený. Na konci dopéct bez poklopu kdo chce...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!