Domácí chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
2 kávové lžičky soli
1/2 lžíce octa
trošku kmínu
semínka dle chuti
slunečnicová semínka
dýňová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Urobíme kvások: voda, trošičku cukru a droždie. Po vykysnutí vlejeme do múky so zvyškomigrediencií. Cesto by malo byť vláčne, trošku redšie, vodu lejeme podľa potreby. Po prvom vykysnutí premiesime ešte raz, aby vykyslo a na plechu kysne tretíkrát.

  2. Pečieme na 200°C cca 20-30 minút a 10 minút necháme v teplej rúre dôjsť. Potrieme vodou, zabalíme do utierky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!