Domácí chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 1 kg hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 2 kávové lžičky soli
- 1/2 lžíce octa
- trošku kmínu
- semínka dle chuti
- slunečnicová semínka
- dýňová semínka
Postup Domácí chléb
Postup přípravy receptu
-
Urobíme kvások: voda, trošičku cukru a droždie. Po vykysnutí vlejeme do múky so zvyškomigrediencií. Cesto by malo byť vláčne, trošku redšie, vodu lejeme podľa potreby. Po prvom vykysnutí premiesime ešte raz, aby vykyslo a na plechu kysne tretíkrát.
Pečieme na 200°C cca 20-30 minút a 10 minút necháme v teplej rúre dôjsť. Potrieme vodou, zabalíme do utierky.