Domácí bramboračka bez hub

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší brambory
1 balení kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
majoránka
1 velká cibule
2 stroužky česneku - prolisované
sůl
pepř
drcený kmín
máslo
maizena
1 kostka zeleninového bujónu
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu včetně brambor a cibule oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. V hlubokém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme mouku a vytvoříme jíšku.

  2. Poté přidáme nakrájené brambory, zeleninu, bujón, majoránku, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou. Vaříme za občasného míchání dokud vše nezměkne, případně podléváme další vodou.

  3. Polévku jsem podávala samotnou, ale výborná může být i s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!