Domácí bonboniéra

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g mléčné čokolády
100 g čokolády hořké (třeba na vaření)
30 g ztuženého tuku
Salko

Postup přípravy receptu

  1. Salko vaříme 2-2,5 hod. ve vodě a pak ho necháme vychladnout.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty.

  3. Vezmeme užší štětec (buď nový plochý na malování, nebo úzký na mašlování) a dva - třikrát vymažeme čokoládou silikonovou nebo kovovou formu na bonbóny. Než vymázneme znovu, necháme čokoládu zatuhnout.

  4. Okrojíme přečnívající okraje bonbonových skořápek a do každé dáme lžičkou trochu zkaramelizovaného Salka (1,5 - 2 hodiny vařeného v obalu - plechovce, ve vodě).

  5. Čokoládu znovu rozpusíme do tekuta a lžičkou na každý bonbon nalijeme víčko = dno, spodek budoucího bonbonu.

  6. Necháme v chladu dobře ztuhnout a vyklopíme (vymáčkneme).

  7. Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!