Domácí bonboniéra
Recepty, CukrovíPostup Domácí bonboniéra
Postup přípravy receptu
-
Salko vaříme 2-2,5 hod. ve vodě a pak ho necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty.
Vezmeme užší štětec (buď nový plochý na malování, nebo úzký na mašlování) a dva - třikrát vymažeme čokoládou silikonovou nebo kovovou formu na bonbóny. Než vymázneme znovu, necháme čokoládu zatuhnout.
Okrojíme přečnívající okraje bonbonových skořápek a do každé dáme lžičkou trochu zkaramelizovaného Salka (1,5 - 2 hodiny vařeného v obalu - plechovce, ve vodě).
Čokoládu znovu rozpusíme do tekuta a lžičkou na každý bonbon nalijeme víčko = dno, spodek budoucího bonbonu.
Necháme v chladu dobře ztuhnout a vyklopíme (vymáčkneme).
Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.