Domácí bílý chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1/2 kg hladká mouka
2 menší uvařené a nastrouhané brambory
1,5 ČL soli
1,5 PL kmínu
1,5 PL octa
1,5 ČL cukru
40 g droždí
220 - 230 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, sůl, kmín a ocet. V hrníčku zaděláme z vlažné vody, cukru a droždí kvásek, přidáme do mísy a zaděláme tužší těsto (kuchyňská mechanizace se hodí, ale ne každá správně zadělané těsto utáhne.

  2. Zadělané těsto necháme zhruba hodinu a půl kynout v míse. Pak z těsta vyválíme dva bochníčky, které položíme na pomoučněný plech.

  3. Předem si rozpálíme troubu na 150°C, dolů do trouby strčíme kastrůlek s vodou. Bochníčky lehce potřeme vodou a 20 minut pečeme.

  4. Po 20 minutách zvýšíme teplotu na 200°C a ještě zhruba 35 minut dopékáme. Během pečení potíráme bochníčky vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!