Dobré brambory podle Kristýny

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 - 7 větších brambor
250 g žampiónů
1 větší cibule
2 větší mrkve
200 g šunky
3 větší stroužky česneku
jarní cibulka
pórek
pažitka
olivový olej
koření na americké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit v neslané vodě asi 10 minut. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme cibuli, nakrájenou na větší kousky a nakrájenou jarní cibulku, potom přidáme česnek a chvilku restujeme. Pak postupně přidáváme nakrájené žampióny, na proužky nastrouhanou mrkev, pórek a koření na americké brambory. Vše chvilku restujeme.

  2. Potom na pánev přidáme vařené brambory a vše ještě 5 - 10 minut společně restujeme, přidáme koření podle chuti. Nakonec přimícháme pažitku. Každý si může přidat zeleninu jakou má rád, já občas přidávám například kukuřici. V létě je to výborné i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!