Doboš
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- Krém:
- 150 g tmavé čokolády
- 150 g másla
- 2 polévkové lžíce mléka
- 150 g moučkového cukru
- Poleva:
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 4 polévkové lžíce vody
Postup Doboš
Postup přípravy receptu
-
Na korpus si v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, nejméně 10 minut. Opatrně vmícháme mouku, vlejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 8-10 minut. Necháme zcela vychladnout na mřížce a odstraníme papír.
Čokoládu nalámeme, přidáme mléko, necháme rozpustit a mírně vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme přidáme čokoládu a pořádně vyšleháme v hladký krém.
Vychladlý korpus rozdělíme na 4 dílky, tři natřeme krémem a skládáme na sebe, vrchní díl nenatíráme. Potřeme i boky, trochu krému si necháme stranou na ozdobu.
V kastrolku si rozpustíme cukr s vodou, pozvolna vaříme na konzistenci sirupu.
Horký sirup natřeme na horní díl, nožem naznačíme kde budeme řezat.
Dozdobíme krémem.