Doboš

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku polohrubé mouky
Krém:
150 g tmavé čokolády
150 g másla
2 polévkové lžíce mléka
150 g moučkového cukru
Poleva:
1/2 hrnku třtinového cukru
4 polévkové lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, nejméně 10 minut. Opatrně vmícháme mouku, vlejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 8-10 minut. Necháme zcela vychladnout na mřížce a odstraníme papír.

  2. Čokoládu nalámeme, přidáme mléko, necháme rozpustit a mírně vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme přidáme čokoládu a pořádně vyšleháme v hladký krém.

  3. Vychladlý korpus rozdělíme na 4 dílky, tři natřeme krémem a skládáme na sebe, vrchní díl nenatíráme. Potřeme i boky, trochu krému si necháme stranou na ozdobu.

  4. V kastrolku si rozpustíme cukr s vodou, pozvolna vaříme na konzistenci sirupu.

  5. Horký sirup natřeme na horní díl, nožem naznačíme kde budeme řezat.

  6. Dozdobíme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!