Dobětický měšec

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků krkovice bez kosti
6 plátků eidamu
60 g nakládaných žampionů (případně i čerstvých)
60 g sterilovaného hrášku nebo mraženého hrášku
60 g kyselých okurek
60 g dušené šunky
6 ks vajec
50 g másla
60 g slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Náplň: Šunka nakrájená na nudličky, nakládané žampiony na plátky, kapie na kostičky, hrášek, kyselá okurka na nudličky. Vše prohřejeme na pánvičce s máslem a přidáme vejce. Směs se lehce srazí a mírně vychladíme.

  2. Vepřovou krkovici lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Na maso položíme plátek sýra eidamu a na něj vložíme směs.

  4. Okraje zvedneme a podvážeme provázkem, jako mešec.

  5. Mešce naskládáme na pekáč a bez přikrytí pečeme asi hodinu.

  6. Během pečení mírně podléváme výpekem. Servírujeme s opékanými bramborami. Ozdobíme smaženými kroužky cibule a vějířkem z osmažené slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!