Divoké hovězí na víně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího masa zadního
- cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- 1/2 citrónu
- 1 lžička kaparů (kys.okurka)
- hladká mouka
- 1 dcl červeného vína
- celý pepř
- nové koření
- tymián
- bobkový list
- 80 g slaniny
- sůl
Postup Divoké hovězí na víně
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou slaninu rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájenou zeleninu a osmažíme do růžova. Pak přidáme na plátky pokrájené maso, divoké koření a necháme osmahnout. Potom podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas maso obrátíme a podlijeme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme vlažnou vodou a dobře rozmícháme a necháme povařit. Povařenou šťávu rozmixujem, přidáme kapary, víno, citrónovou šťávu a necháme přejít varem. Dle chuti přisolíme a přelijeme přes maso. Vhodná příloha je rýže.