Divoké hovězí na víně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího masa zadního
cibule
100 g kořenové zeleniny
1/2 citrónu
1 lžička kaparů (kys.okurka)
hladká mouka
1 dcl červeného vína
celý pepř
nové koření
tymián
bobkový list
80 g slaniny
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou slaninu rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájenou zeleninu a osmažíme do růžova. Pak přidáme na plátky pokrájené maso, divoké koření a necháme osmahnout. Potom podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas maso obrátíme a podlijeme.

  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme vlažnou vodou a dobře rozmícháme a necháme povařit. Povařenou šťávu rozmixujem, přidáme kapary, víno, citrónovou šťávu a necháme přejít varem. Dle chuti přisolíme a přelijeme přes maso. Vhodná příloha je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!