Divoká tuňáková pomazánka

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Pomazánka:
160 g žervé nebo Lučiny
160 g tuňáka
140 g mixu kukuřice, hrášku a papriky – znáte pod pojmem Mexiko
sůl
pepř
1 červená feferonka
Toast:
toastový chleba
vařené vejce s tekutým žloutkem
rajče

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme žervé se scezeným tuňákem, přidáme mix kukuřice, hrášku a papriky. Osolíme a opepříme.

  2. Přimícháme nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme a necháme chvíli ve chladu.

  3. Na toastový chléb namažeme pomazánku, přidáme vejce s tekutým žloutkem a plátek rajčete. Mírně ještě posolíme a popepříme. Stejně tak se hodí na plátek bagety nebo k dalamánku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!