Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 lžíce oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku nadrobno
3 cm čerstvého zázvoru oloupeného a najemno nastrouhaného
1 lžička kurkumy
200 g červené čočky propláchnuté
400 g konzervovaných rajčat krájených
400-500 ml zeleninového vývaru
1 lžíce garam masala
100 g listového špenátu zmraženého nebo čerstvého
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli do změknutí, poté přidáme česnek, zázvor a kurkumu a zhruba 1 minutu opékáme.

  2. Přidáme čočku a vývar a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme asi 5 minut.

  3. Dále přidáme rajčata i s nálevem a pokud máme špenát mražený, tak ho přidáme v tuto chvíli. Vaříme dalších 10 minut, dokud čočka nebude měkká a dokud se nevsákne tekutina. (Pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.)

  4. Pokud máme špenát čerstvý přidáme nyní, dochutíme kořením garam masala a solí. Ještě chvíli prohříváme. Podáváme s pečivem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!