Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku mléka
1 vejce
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku rozpuštěné máslové hery
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
1 nastrouhaná čokoláda Margot (100 g) + na posyp
kysanou smetanu na potření moučníku (400 g)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (kromě kakaa a nastrouhané čokolády) ušleháme dohromady, nastrouhanou čokoládu vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao.

  2. Světlé těsto vlijeme do formy, na něj nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se na ni těsto nelepí, je moučník upečený. Formu na těsto vymažeme a vysypeme moukou, pokud ale použijete formu silikonovou jako já, tak není třeba vymazávat.

  3. Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme a zdobíme kysanou smetanou a nastrouhanou čokoládou Margot.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!