Dětský KINDER mléčný řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
65 g cukru krupice
1 polévková lžíce slunečnicového oleje
20 g holandského kakaa (pro děti nejlépe nepražené BIO)
65 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva (pro děti nejlépe bezfosfátový)
Náplň:
50 g změklého másla
55 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
130 g jemného plnotučného tvarohu (v alobalu)
100 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Plech (já měla velký 38 x 26 cm a byl akorát) vyložte pečicím papírem a rozehřejte troubu na 175 °C. Do mísy od robotu dejte vejce s cukrem a vyšlehejte do husté pěny. Poté snižte otáčky, stále míchejte a přidejte olej. Mouku, kakao a prášek do pečiva smíchejte v misce. Po lžících přidávejte směs mouky, kypřicího prášku a kakaa do pěny, a vyšlehejte hladké a husté těsto. Těsto vlijte na připravený plech s pečicím papírem a stěrkou ho rozetřete rovnoměrně po celé ploše. Vrstva těsta je opravdu tenká. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Těsto vyzkoušejte špejlí/párátkem. Pokud se nelepí, vyndejte plech hned ven. Nechte chvíli zchladnout. Otočte upečený korpus papírem navrch a opatrně sejměte pečicí papír.

  2. Náplň: Máslo a oba cukry utřete do pěny. Přidejte tvaroh a zakysanou smetanu. Hotový krém ochutnejte a popř. doslaďte podle chuti. Hotový krém uložte do chladničky. Přidané máslo zajistí jeho mírné ztuhnutí.

  3. Korpus si pomocí pravítka a ostrého nože nařezejte na plátky o velikosti 9,5 x 4 cm. Spojujte vždy dva plátky krémem. Hotové řezy vložte do lednice. Nejlépe chutnají druhý den. Těsto se rozleží a řezy jsou měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!