Delikátní švestkový kečup

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

500 g vyzrálých odpeckovaných švestek
30 g hnědého cukru
50 ml jablečného octa
50 ml vody
1 sroužek česneku
0,5 lžičky mleté skořice
špetka perníkového koření
špetka mletého černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Na čtvrtky pokrájené švestky dáme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, vodu a přivedeme k varu. Obsah hrnce vaříme 20 až 30 minut (dle zralosti švestek), rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme.

  2. Přivedeme opět k varu, přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření, za stálého míchání vše provaříme a horký kečup plníme do napařených sklenic, zavíčkujeme a hned obrátíme dnem vzhůru a necháme na utěrce vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!