Debrecínské kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4-6 kotlet
1 cibule
svazek jarních cibulek
4 stroužky česneku
sladká paprika
1 lžíce kečupu
1/2 kostky hovězího bujonu
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran a dáme stranou do pekáčku, na stejném oleji dáme osmahnout cibuli pokrájenou na drobno, smažíme dorůžova.

  3. K cibuli přidáme rozmačkaný česnek a pokrájené jarní cibulky, krátce osmahneme a zaprášíme paprikou, přidáme kečup, rozdrobený bujon a cca 2 dl vody.

  4. Kotlety si narovnáme do pekáčku a polijeme připravenou směsí, dáme do vyhřáté trouby a dusíme na 200°C na 30 min doměkka. Podáváme s bramborem, hranolky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!