Davídkovy palačinky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 ml plnotučného mléka
1 vejce
12 dkg hladké mouky
2 lžíce oleje
sůl
1 vejce na potření vrchní strany
Náplň:
2 šlehačky 31%
2 ztužovače do šlehačky
1 lžíce moučkového cukru
1 mandarinkový kompot (jahody, zmrzlina)

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru dáme mléko, vejce, olej, mouku, sůl a ušleháme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout. Rozšleháme v hrnečku vejce, kterým budeme potírat jednu stranu palačinky. Vezmeme velkou pánev, vymažeme ji mašlovačkou olejem a nalijeme těsto, jakmile půjde palačinka obrátit, obrátíme ji. Vrchní stranu potřeme rozšlehaným vejcem a až se opeče spodní strana, znovu obrátíme a dopečeme vrchní stranu do zlatova. Děláme to proto, aby vrchní strana byla krásně zlatá, jako bychom ji dali zapéct do trouby.

  2. Šlehačku ušleháme spolu s moučkovým cukrem a ztužovačem do tuha. Půl palačinky naplníme šlehačkou a kompotem nebo zmrzlinou, přehneme konce k sobě a pak ještě jednou trochu do šikma. Navrch dáme trochu šlehačky a ozdobíme kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!