Dalamánky kořeněné

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

80 dkg pšeničné mouky hladké
20 dkg žitné mouky
5 dkg droždí
1,5 dkg soli
1 dkg cukru
3 dkg tuku
4,2 dcl vody
anýz
kmín
fenykl- koření do těsta
sypeme hrubou solí a kmínem
Hmotnost 40g.

Postup přípravy receptu

  1. Výroba kvásku a těsta dle základního postupu Máslový rohlík.

  2. Těsto necháme 30 minut odpočinout a pak přetužíme. Krájíme malé kousky těsta, které stočíme do bochánku a tvarujeme malé večky. Dalamánky originál (odkazy).

  3. Dáme na prkna potažená plátnem, závěrem dolů.

  4. Po nakynutí obracíme, potíráme vodou, sypeme hrubou solí a kmínem.

  5. Z uvedeného množství mouky vyrobíme 34 ks.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!