Dalamánky kefírové

Recepty, Moučníky

Suroviny

70 dkg pšeničné mouky hladké
30 dkg žitné mouky
4,5 dl vlažného kefíru
1 dkg cukru
5 dkg droždí
5 dkg másla
1,5 dkg soli
sezamové semínko na posypání
Hmotnost 40 g

Postup přípravy receptu

  1. Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků, ze kterého vyválíme váleček těsta a krájíme stejné kousky těsta.

  2. Nakrájené kousky těsta stáčíme do malých bochánků a vytvarujeme večky. Dalamánky originál.

  3. Dáváme na prkna potažené plátnem, závěrem dolů. Po nakynutí obracíme, potíráme vodou a sypeme sezamovým semínkem.

  4. Pečeme v páře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!