Dalamánkové špičky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 1. těsto
- 140 ml vlažné vody
- lžička sladěnky nebo sladovitu
- 10 g droždí
- 100 g žitné chlebové mouky
- 60 g hladké mouky
- Dále je třeba 140 ml vody
- 50 g změklého margarínu
- 1,5 lžičky soli
- 50 g Solamylu
- 60 g žitné chlebové mouky
- 230-240 g hladké mouky
Postup Dalamánkové špičky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout.
Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto (program Těsto).
Hotové těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, z každého uděláme kratší večku se špičatými konci. Než ji uložíme na plech, oválíme povrch v celém kmínu.
Vykynuté večky několikrát lehce nařízneme, potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/asi 20-25min).