Ďábelské selátko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg kýty ze selátka (8-10 menších plátků)
2 lžíce tekuté pikantní marinády (Avokádo)
3 lžíce ďábelské omáčky SPAK
sterilovaná kapie
sterilovaný hrášek
sůl
máslo
cibule
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z kýty nenaklepáváme, pouze lehce osolíme a promícháme společně tekutou pikantní marinádou a ďábelskou omáčkou, čímž nám vznikne dosti hustá kaše. Maso, jelikož je mladé, necháme marinovat v chladnu cca 2-3 hodiny.

  2. Na rozpálenou pánev vkládáme naložené plátky masa s minimálním množstvím marinády a hezky jej necháme zatáhnout. Jakmile je maso orestované tak jej přendáme do hrnce.

  3. Na pánev do rozpáleného výpeku od masa vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a orestujeme ji do sklovita. Tuto směs z pánve společně se zbytkem marinády, ve které bylo naloženo maso, přidáme do hrnce k orestovanému masu ze selátka, podlijeme cca 4 dl vývaru a necháme lehce pod pokličkou probublávat cca 30 minut, dokud maso není hezky měkké.

  4. Plátky z hrnce vyjmeme a celý obsah hrnce (omáčku) rozmixujeme ponorným mixérem zcela dohladka. Omáčka je dosti hustá a není ji už třeba ani zahušťovat.

  5. Přidáme do hrnce v množství dle naší chuti na tenké proužky nakrájenou červenou kapii a cca 5 lžic hrášku.

  6. Vrátíme plátky masa a necháme lehce 5 minut provařit. Pro zjemnění vložíme oříšek másla.

  7. Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!