Ďábelské kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety bez kosti
- sůl
- pepř
- mouka na obalení
- 2 cibule
- 1 lžíce hořčice
- 1 kyselá okurka
- 1 feferonku
- 1/4 lžičky ďábelského koření
- olej
Postup Ďábelské kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.
Potom kotlety vyndáme na talíř a na výpeku z kotlet dozlatova usmažíme jednu cibuli.
Až je cibule zlatá, tak kotlety vložíme zpátky a podlejeme horkou vodou a dusíme dokud kotlety nezměknou.
Necháme vydusit do tuku a pak přidáme hořčici, kterou jsme rozšlehali asi v 1,5 deci vody.
Přisypeme ďábelskou směs a nadrobno nakrájenou okurku, feferonku a druhou cibuli.
Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty necháme přejít varem. Jako příloha jsou vhodné brambory, rýže nebo knedlík.