Ďábelské kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety bez kosti
sůl
pepř
mouka na obalení
2 cibule
1 lžíce hořčice
1 kyselá okurka
1 feferonku
1/4 lžičky ďábelského koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.

  2. Potom kotlety vyndáme na talíř a na výpeku z kotlet dozlatova usmažíme jednu cibuli.

  3. Až je cibule zlatá, tak kotlety vložíme zpátky a podlejeme horkou vodou a dusíme dokud kotlety nezměknou.

  4. Necháme vydusit do tuku a pak přidáme hořčici, kterou jsme rozšlehali asi v 1,5 deci vody.

  5. Přisypeme ďábelskou směs a nadrobno nakrájenou okurku, feferonku a druhou cibuli.

  6. Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty necháme přejít varem. Jako příloha jsou vhodné brambory, rýže nebo knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!