Ďábelská játra s pečenými brambůrky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jater
4 menší cibule
3 PL plnotučné hořčice
3 PL kremžské hořčice
6 stroužků česneku
2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky
3 lžičky chilli koření
drcený kmín
libeček
masox
sůl
Brambory:
4-6 brambor (podle počtu strávníků)
kari
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme dvě nahrubo nakrájené cibule, pokrájená játra, hořčici, obě papriky, chilli, prolisovaný česnek. Vše promícháme a necháme odležet.

  2. Na oleji si zpěníme najemno nakrájené 2 cibule s kmínem a pepřem. Přidáme játra osmahneme, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud játra nezměknou, přidáme libeček a masox. Omáčku zahustíme jíškou.

  3. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme, necháme uvařit do poloměkka. Dáme do mísy, posypeme kari, solí, polijeme trochou oleje a promícháme. Pečeme dokud nezměknou na 250°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!