Ďábelská játra s pečenými brambůrky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g drůbežích jater
- 4 menší cibule
- 3 PL plnotučné hořčice
- 3 PL kremžské hořčice
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky pálivé papriky
- 2 lžičky sladké papriky
- 3 lžičky chilli koření
- drcený kmín
- libeček
- masox
- sůl
- Brambory:
- 4-6 brambor (podle počtu strávníků)
- kari
- sůl
- olej
Postup Ďábelská játra s pečenými brambůrky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme dvě nahrubo nakrájené cibule, pokrájená játra, hořčici, obě papriky, chilli, prolisovaný česnek. Vše promícháme a necháme odležet.
Na oleji si zpěníme najemno nakrájené 2 cibule s kmínem a pepřem. Přidáme játra osmahneme, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud játra nezměknou, přidáme libeček a masox. Omáčku zahustíme jíškou.
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme, necháme uvařit do poloměkka. Dáme do mísy, posypeme kari, solí, polijeme trochou oleje a promícháme. Pečeme dokud nezměknou na 250°C.