Cuketový salát - nebo pomazánka?

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 mladá menší cuketa
lžíce oleje
80-100 g strouhaného sýru
1 malá červená kapie
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce tatarské omáčky
troška sušeného česneku
pažitka
trochu koření na grilovanou zeleninu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a kapii nakrájíme na malé kostičky. Na oleji asi minutku restujeme cuketu s kořením na zeleninu. Přilijeme cca 2-3 lžíce vody a dusíme do vyvaření tekutiny tak, aby cuketa zůstala křupavá.

  2. Necháme ji vychladit. Smícháme se sýrem, smetanou a tatarkou. Kdo chce, může dát jen smetanu, ale ta tatarská omáčka tomu dává tu správnou chuť.

  3. Nakonec přidáme česnek, kapii, pažitku a dochutíme. Můžeme mazat na bagetku jako pomazánku, nebo k tomu přikusovat tmavé pečivo jako k salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!