Cuketove placky a stouchane brambory

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cuketa
vejce
mouka
strouhanka
sůl
bazalka
vegeta
brambory
1 menší mrkev
2 stroužky česneku
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Cuketove placky: cuketu osupeme a nastruhame najemno. Stavu, ktoru pusti, vylejeme, inak sa placky budu rozpadavat pri prazeni. K nastruhanej cukete pridame vajce, lyzicku muky, sol, stipku vegety, stipku susenej bazalky a struhanku podla potreby na vypracovanie cesticka. Na horuci olej (davame len troska oleja, aby v nom neplavali, inak su placky mastne a zle prepecene) tvarujeme lyzicou placky a na miernom ohni opeciem do hneda z oboch stran. Hotove ulozime na kuchynsku utierku, ktora vsaje prebytocny olej.

  2. Na zemiakovu kasu: zemiaky osupeme, nakrajame do hrnca (aby sa rychlejsie uvarili), osupeme mrkvu a nakrajame k zemiakom a pridame cesnek, vodu a sol. Varime do makka. Z uvarenych zemiakov vodu zlejeme, pridame k nim maslo (nie nahradu masla, ale prave maslo, ak je to pre deti) a roztlacime. Pri roztlacani pridavame po troskach vlazne mlieko, ale nemusi sa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!