Cuketová polévka s mátou a hráškem

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g cukety
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
400 ml zeleninového vývaru nebo vody
50 g mraženého hrášku
Snítka máty
1 vrchovatá lžíce nasekané máty
100 ml sójové smetany

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Dáme vařit.

  2. Když je cuketa měkká, přidáme mátu, stáhneme z plotny. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Kdo chce, může polévku přecedit, aby byla hladší.

  3. Do polévky přidáme hrášek, povaříme dvě minuty a zjemníme nakonec smetanou. Dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!