Cuchec

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

150 g hrubé mouky
150 g polohrubé mouky
250 g slaniny
0,5 l mléka
1 kostka droždí (42 g)
2 větší brambory
3 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme najemno, nadrolíme na ně droždí a přelijeme 0,5 l horkého mléka (necháme tak 10 min kvasit).

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 cm, smícháme s ostatními surovinami a zalijeme směsí z brambor, droždí a mléka.

  3. Vše řádně promícháme, nalijeme na plech s pečícím papírem (může být i na vymaštěný plech, ale jestliže použijeme slaninu, plech vymazávat nemusíme, každého věc, někdo má rád mastnější, někdo zase méně.:-)).

  4. Pečeme v mírně předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy