Cuchec
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 150 g hrubé mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 250 g slaniny
- 0,5 l mléka
- 1 kostka droždí (42 g)
- 2 větší brambory
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup Cuchec
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme najemno, nadrolíme na ně droždí a přelijeme 0,5 l horkého mléka (necháme tak 10 min kvasit).
Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 cm, smícháme s ostatními surovinami a zalijeme směsí z brambor, droždí a mléka.
Vše řádně promícháme, nalijeme na plech s pečícím papírem (může být i na vymaštěný plech, ale jestliže použijeme slaninu, plech vymazávat nemusíme, každého věc, někdo má rád mastnější, někdo zase méně.:-)).
Pečeme v mírně předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut dozlata.