Creme brulee

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
40 g cukru
dřeň z 1/2 vanilkového lusku
3 žloutky
cukr
čerstvé lesní ovoce
snítka máty nebo meduňky

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme smetanu s cukrem a vanilkou. Do vlažného krému přimícháme žloutky. Naplníme jím 4 misky, vložíme do pekáčku s vodou a umístíme na 1,5 hodiny do trouby vyhřáté na 130 °C.

  2. Poté necháme krém vychladit, nejlépe do druhého dne.

  3. Zasypeme ho cukrem a vložíme na chvilku pod hodně rozpálený gril, cukr musí lehce zhnědnout – zkaramelizovat. Krém ihned podáváme ozdobený čerstvým lesním ovocem a snítkou máty nebo meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!