Čokopiškoty

Recepty, Cukroví

Suroviny

2 bílky
2 žloutky
100 g cukru krupice
4 polévkové lžíce vanilkového pudinku (ze sáčku, suchý prášek)
20 g hladké mouky
marmeláda
nutela
čokoláda na polevu podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s polovinou cukru krupice do tuhého sněhu (když obrátíme misku, zůstane tam).

  2. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru do světlé pěny.

  3. Do žloutků lehce vmícháme mouku, pudinkový prášek a sníh. Je to husté, ale opravdu nedoporučuju ničím ředit.

  4. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžící kopky dál od sebe, roztečou se.

  5. Pečeme na 180 °C asi 10 minut, zkontrolujeme a podle potřeby pár minut přidáme.

  6. Vychladlé piškoty lehce sloupnene z papíru, namažeme marmeládou, nutelou, nebo když máme rádi, povidly. Polijeme rozpuštěnou čokoládou, dnes jsem dala 60%, ale můžete se vyřádit, mléčnou, bílou, kaštany....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy