Čokoládový korpus na dort i moučníky

Recepty, Dorty

Suroviny

120 g másla
100 g kvalitní čokolády na vaření
4 lžíce kakaa holandského typu
125 ml mléka
3 vejce
150 g cukru
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo s čokoládou v mikrovlnné troubě, přimícháme kakao a dobře promícháme.

  2. U přípravy těsta jsou dvě možnosti. Varianta A) je rychlejší a méně pracná u varianty B) je korpus o něco nadýchanější. A) V míse vyšleháme metličkou mléko s vejci a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Poté přidáme cukr, prosátou mouku a prášek do pečiva. Mícháme, dokud není těsto hladké bez hrudek. B) Oddělíme žloutky od bílků. V míse vyšleháme metličkou mléko s žloutky a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Poté přidáme cukr, prosátou mouku a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Mícháme, dokud není těsto hladké bez hrudek.

  3. Na dno dortové formy dávám pečícípapír, stěny formy není třeba vymazávat. Pečeme v předehřáté troubě na 160-180 stupňů. Asi 30 minutách zkontrolujeme špejlí, pokud se těsto nelepí na špejli, můžeme vyndat a nechat vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!