Čokoládový dort s karamelovým krémem
Recepty, DortySuroviny
- (Korpus)
- 250 g cukru krupice
- (7 bílků)
- 8 žloutků
- strouhaná pomerančová kůra
- 13 ml oleje
- 70 g kakaa
- 50 g hrubé mouky
- 130 g hladké mouky
- lžička skořice
- Krém
- 1 plechovka Salka
- 250 g másla
- 300 ml mléka
- 1 karamelový pudink
- (Marcipán)
- 300 g moučkového cukru
- 150 g sušeného polotučného mléka
- 1 lžička oleje
- 2 lžičky medu
- 1 lžička mandlové tresti
- trochu vody (dle požadované tvrdosti marcipánu)
Postup Čokoládový dort s karamelovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny.
Potom postupně zašlehávat olej, pak přidat všechny sypké ingredience (mouka, kakao, skořice). Nakonec opatrně vmícháme bílky.
Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy(průměr 24 cm) a vloží se do trouby na 175 stupňů. Doba pečení 45 - 50 min.
Krém: Den předem povaříme plechovku se Salkem 1,5 - 2 hodiny. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (při občasném míchání nechat vystydnout). Vyšleháme máslo, pak zašlehat pudink a nakonec Salko.
Marcipán: Vše umíchat dohromady (cukr a sušené mléko prosít) a vypracovat tvárnou hmotu. Při válení podsypávat cukrem nebo mlékem, opět prosátým.