Čokoládový dort s karamelovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

(Korpus)
250 g cukru krupice
(7 bílků)
8 žloutků
strouhaná pomerančová kůra
13 ml oleje
70 g kakaa
50 g hrubé mouky
130 g hladké mouky
lžička skořice
Krém
1 plechovka Salka
250 g másla
300 ml mléka
1 karamelový pudink
(Marcipán)
300 g moučkového cukru
150 g sušeného polotučného mléka
1 lžička oleje
2 lžičky medu
1 lžička mandlové tresti
trochu vody (dle požadované tvrdosti marcipánu)

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny.

  2. Potom postupně zašlehávat olej, pak přidat všechny sypké ingredience (mouka, kakao, skořice). Nakonec opatrně vmícháme bílky.

  3. Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy(průměr 24 cm) a vloží se do trouby na 175 stupňů. Doba pečení 45 - 50 min.

  4. Krém: Den předem povaříme plechovku se Salkem 1,5 - 2 hodiny. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (při občasném míchání nechat vystydnout). Vyšleháme máslo, pak zašlehat pudink a nakonec Salko.

  5. Marcipán: Vše umíchat dohromady (cukr a sušené mléko prosít) a vypracovat tvárnou hmotu. Při válení podsypávat cukrem nebo mlékem, opět prosátým.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!