Čokoládovo-malinové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru prášku
- 60 g kakaa
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 200-230 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- vanilkový extrakt
- Krém:
- 250 g tučného tvarohu
- 400 g zakysané smetany
- 4 lžíce cukru
- 1 smetana 36 %
- 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
- 200 g malin + cukr
- Dále:
- 1 hořká čokoláda
- 1 čokoládová poleva
Postup Čokoládovo-malinové řezy
Postup přípravy receptu
-
Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 ° přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí.
Maliny rozvaříme s cukrem (množství je individuální) do tekutější podoby a přepasírujeme přes hustší síto.
Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já v robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení) a přidáme malinový rozvar.
Želatinový ztužovač rozpustíme dle návodu na obale, přidáme do krému a krátce ještě promícháme.
Z upečeného, vychladlého korpusu odřízneme z boku po celé délce tak 4-5 cm široký pruh (takový hranolek) a zbývající část rozřízneme na dva pláty. Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka. Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout.
Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu. Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami. Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme.