Čokoládovo-malinové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru prášku
60 g kakaa
2 vejce
100 ml oleje
200-230 ml mléka
1 prášek do pečiva
vanilkový extrakt
Krém:
250 g tučného tvarohu
400 g zakysané smetany
4 lžíce cukru
1 smetana 36 %
1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
200 g malin + cukr
Dále:
1 hořká čokoláda
1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 ° přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí.

  2. Maliny rozvaříme s cukrem (množství je individuální) do tekutější podoby a přepasírujeme přes hustší síto.

  3. Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já v robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení) a přidáme malinový rozvar.

  4. Želatinový ztužovač rozpustíme dle návodu na obale, přidáme do krému a krátce ještě promícháme.

  5. Z upečeného, vychladlého korpusu odřízneme z boku po celé délce tak 4-5 cm široký pruh (takový hranolek) a zbývající část rozřízneme na dva pláty. Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka. Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout.

  6. Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu. Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami. Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!