Čokoládové srdce

Recepty, Dorty

Suroviny

4 vejce
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
nastrouhaná čokoladá na vaření
Na krém:
Nutela
1/2 másla
vanilkový cukr
nugátová čokoláda
čerstvé jahody
lístky máty
bílá čokoláda
čokoláda na vaření
kousek másla na rozpuštění

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat), poté přidáme na hrubo nastrouhanou čokoládu. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Pečeme 40 minut na 180 stupňů.

  2. Krém - vyšlehat máslo s vanilk. cukrem a zašlehat nutelu.

  3. Korpus rozkrojíme na tři díly, promažeme jahodovou marmeládou, krémem, poklademe jahody na každé patro nasypeme jako bonus na kousky nakrájenou polovinu nugátové čokolády.

  4. Druhá polovina nugátové čokolády se rozpustí s hořkou čokoládou a kouskem násla, dort se potom zalije a dozdobí mašlí, jahodama, čokohoblinami které jsme vytvořili z bílé čokolády (škrabkou).

  5. No a já jsem ještě na kousek modelovací hmoty napsala Dušánek 25.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!