Čokoládové květináčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g kvalitní čokolády (já měla bílé čokoládové penízky)
1 kakaové sušenky, třeba věnečky
na náplň ovoce, tvaroh, zakysaná smetana, co kdo rád
bylinky na ozdobu
voskové kelímky (na kávu nebo třeba od Pribináčka - Bobíka)

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, nejprve 2/3, a když je tekutá, vypneme, přidáme zbytek a necháme rozpustit. Čokoláda se tím ochladí a nebude tolik stékat.

  2. Z kelímků odstřihneme vrchní tvrdou část. Lžící nabereme čokoládu a nalijeme do kelímku, kterým otáčíme, aby se čokoláda rozlila po dně i stranách. Dáme na chvilku do mrazáku a postup opakujeme, dokud se nevytvoří silnější vrstva čokolády (2x - 3x). Ztuhlou čokoládu patrně vyjmeme, buď kelímku odřízneme dno a roztrhneme boky, nebo já zatlačila na dno a květináček vyskočil sám.

  3. Do každého květináčku dáme na dno sušenku a zbytek sušenek rozmixujeme na hlínu.

  4. Připravíme oblíbený krém na náplň, já dala 2 banány a 2 termixy, ale může být pudink, tvaroh, kysaná smetana, co má kdo rád, můžeme krém promíchat s ovocem, s lentilkami, strouhanou čokoládou, podle chuti a fantazie.

  5. Krém v květináčcích zasypeme rozmixovanými sušenkami a ozdobíme například bylinkami (já dala meduňku), nebo třeba oplatkovými květinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!