Čokoládová srdíčka...

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na 4 srdce:
4 vejce
4 PL cukru
4 PL polohrubé mouky
1/4 lžičky sody
3 lžičky mletých ořechů
Na krém:
300 ml mléka
1,5 sáčku pudinku vanilkového
100 g cukru
1 vanilkový cukr
celé máslo
Na ozdobu:
čokoláda
K2

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka: V míse ušleháme bílky, postupně přidáváme ml. cukr po lžících, až je vyšleháme do pěny, zašleháme žloutky - jeden po druhém, ještě chvíli šleháme a potom zamícháme mouku smíchanou se sodou a ořechy.

  2. Připravíme si plech vyložený papírem a těsto opatrně vylijeme, dáme péct na 200°C. Po upečení necháme vychladit a vykrojíme srdíčka formičkou na srdce, jedno srdíčko pokapeme trochu rumem, dáme marmeládu-jakoukoli-pak krém, položíme druhé srdíčko. Plech jsem dala menší, o velikosti 36 x 20 cm.

  3. Krém: z mléka pudingu a cukru uvaříme hustý puding, vychladlý puding zašleháme do vyšlehaného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!