Čokoládová poleva (krém)

Recepty, Moučníky

Suroviny

smetana ke šlehání (min 31%)
čokoláda
Na každých 100 g čokolády 100 ml smetany. Množství závisí na velikosti moučníku a složitosti zdobení.

Postup přípravy receptu

  1. Měl jsem problém s čokoládou na dortech. Je mnoho možností - rozehřát čokoládu s máslem, 100% tukem atd. Vždy ale po ztuhnutí se dort špatně krájel. Čokoláda praskala a pokud byla ve vyšší vrstvě, tak šla i špatně krájet. A teď jsem se dozvěděl výbornou vychytávku.

  2. Zahřejeme smetanu (nesmí se vařit!!!) a zalijeme s ní čokoládu. Rozmícháme dohladka. Čokoláda je hodně řídká, takže ji necháme vychladnout. Čím chladnější, tím tužší.

  3. Pokud chceme jako polevu, tak použijeme po vychladnutí jako polevu. Ale lze použít i jako krém. A to tak, že po vychladnutí šleháme asi 5 minut ručním šlehačem. A poté necháme ještě několik hodin chladnout - nejlépe přes noc. Potom potřeme nebo dáme do zdobičky a zdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!