Čokoládová bábovka s třešněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g nastrouhané čokolády
150 g proslazených třešní
rum
3/4 hrnku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Třešně si zalijeme trochou rumu, necháme vsáknout. Pak na něj nasypeme strouhanou čokoládu a promícháme, aby se pěkně třešně obalily. Pak postupně smícháme mouku s práškem do pečiva, oba cukry, olejem, vejci a mlékem. Promícháme a nasypeme obalené ovoce.

  2. Dobře vymícháme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. pečeme nejprve v předehřáté troubě na 200°C a po zapečení snížíme na 150°C a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!