Čoko-lískáček s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g čokolády se 70% kakaa
100 g tuku na pečení
3 žloutky
75 ml vody
100 g mletých lískových ořechů
120 g třtinového cukru
sníh ze 3 bílků (ušlehaný do polotuha)
250 g tvarohu v kostce

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu a tuk.

  2. Vodu a žloutky ušlehat, pak postupně přilít mírně vychladlou směs čokolády a tuku, šlehat metličkami 3-5min.

  3. Vmíchat oříšky a cukr a opět důkladně prošlehat.

  4. Nakonec řádně spojit s poloušlehanými bílky a celou směs nalít do koláčové formy /nebo čtvercové formy 20x20cm/ - vyložené pečícím papírem.

  5. Dvěma lžičkami vykrajovat z tvarohu nočky a ty klást na čoko-ořechovou hmotu. 180°C - cca 25min (střed by měl být mírně nedopečený). S krájením je lepší počkat až do úplného vychladnutí, ideálně však přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!